sâmbătă, 31 martie 2012

Pâine cu orez

          Este o pâine foarte pufoasă și cu un gust deosebit, mult mai bună decât pâinea din comerț:


          Ingrediente:
  • 450 gr. făină;
  • 20 gr. drojdie proaspătă;
  • 1.5 lgt. sare;
  • 1 lg. zahăr sau miere;
  • 180 ml. lapte;
  • 1 lg. unt sau ulei;
  • 135 gr. orez fiert;
  • 1 ou mare;
  • 1.5 lgt. zeamă de lămâie;
  • + un ou pt. uns deasupra;
  • + semințe pt. presărat deasupra.
          Mod de preparare:
          Se frământă aluatul (eu la mașina de pâine) și dacă e prea lipicios se mai adaugă 1 - 2 lg. de făină, apoi se lasă la dospit până își dublează volumul.
          Se formează una sau două pâinici (împletite sau franzele simple), se lasă în tavă la dospit până își dublează volumul, se ung cu ou și se presară semințe, apoi se coc în cuptorul preâncălzit la 200C pt. cca. 30 de min.
          Și rezultatul:


          Pufoșenia:


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.

Felie de lapte

          Este o prăjitură dragă nouă cu un gust divin!


          Blatul:
  • 5 ouă;
  • 100 gr. zahăr;
  • 2.5 lg. griș sau pesmet;
  • 2.5 lg. făină;
  • 2.5 lg. cacao;
  • 2.5 lg. miere;
  • 1 lgt. praf de copt;
  • esență de vanilie;
  • 25 ml. lapte;
  • 135 ml. ulei;
  • un praf de sare.
          Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu sarea.
          Gălbenușurile se bat cu zahărul și vanilia câteva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare până când amestecul devine o cremă densă. Se adaugă făina, praful de copt, cacaoa și grișul (sau pesmetul) și se mixează ușor, apoi se adaugă treptat laptele, uleiul, apoi mierea. Se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor. Compoziția va fi destul de lichidă.
          Se toarnă în tava (40 x 29 cm) tapetată obligatoriu cu hârtie de copt în cuptorul preîncălzit la 180 C pt. cca. 20 de min.
          Se lasă la răcit fără a se îndepărta hârtia.

          Crema de lapte:
  • 500 ml. frișcă lichidă;
  • 350 gr. lapte condensat (sau cât rezultă din ingredientele date mai jos)*;
  • 200 ml. lapte;
  • 20 gr. gelatină;
  • 100 gr. miere (preferabil de tei);
  • esență de vanilie.
  • + ciocolată rasă pt. presărat deasupra.
          Se pune gelatina la înmuiat în apă rece (cât să o acopere).
          Se bate frișca.
          Laptele condensat se amestecă cu 100 ml. lapte și cu mierea. Gelatina se topește în restul de lapte cald (pe baie de aburi!) apoi se adaugă amestecului de lapte condensat. Se adaugă și frișca bătută, se amestecă, apoi se dă crema la frigider pt. 30 - 40 de min., amestecând de două ori între timp (nu trebuie să se închege, ci doar să capete consistență, să nu mai fie fluidă), după care se întinde peste blat. Deasupra se presară ciocolată rasă.

          *Dacă nu găsiți să cumpărați lapte condensat, se poate face în felul următor:

          Lapte condensat:
  • 115 ml. apă fierbinte;
  • 90 gr. unt;
  • 60 gr. zahăr;
  • 90 gr. miere;
  • 165 gr. lapte praf;
  • 2 lgt. esență de vanilie.
          Se amestecă apa cu untul, zahărul, mierea și vanilia. Se adaugă laptele praf și se amestecă până devine gros.
          Eu de fiecare dată am făcut laptele condensat, pt. că nici nu am găsit la magazinele din zonă și nici nu are gustul la fel de bun ca cel făcut după această rețetă.

          Se pot face două foi (foarte subțiri) de blat din cantitățile date, coapte separat (pt. că este foarte fragil, nu poate fi feliat), însă trebuie redus timpul de coacere cu cca. 5 min., iar deasupra se poate pune o glazură din 200 gr. ciocolată.
          Rețeta este de pe culinar.ro/forum, însă de-a lugul timpului i-am adus numeroase modificări.
          Dorește cineva?

vineri, 30 martie 2012

Pariziene cu cremă de mere

          Din categoria ce îi place puiului meu foarte de mult:


          Pt. aluat ne trebuie:
  • 500 gr. făină;
  • 25 gr. drojdie proaspătă sau un plic drojdie uscată;
  • 100 gr. zahăr;
  • 250 ml. lapte;
  • 50 gr. unt;
  • 1 ou mediu;
  • esență de vanilie;
  • o jumătate lgt. sare.
          Pt. cremă:
  • 200 gr. mere curățate și tăiate cubulețe;
  • 2 ouă;
  • 20 gr. zahăr;
  • 60 ml. smântână;
  • esență de vanilie;
  • 15 gr. amidon;
  • 60 gr. unt;
  • 100 ml. apă.
          Pt. finisat:
  • ou + lapte pt. uns;
  • zahăr brun, semințe de mac sau fulgi de migdale pt. presărat deasupra.
          Mod de preparare:
          Mai întâi se frământă aluatul la mașina de pâine (la nevoie mai adăugați 1 - 2 lg. de făină astfel încât să rezulte un aluat elastic și nelipicios) și se lasă la dospit.


          Între timp se face crema: se pun merele tăiate cubulețe pe foc împreună cu zahărul și se caramelizează, apoi se adaugă apa și se lasă pe foc până ce merele au absorbit toată apa. Se zdrobesc merele cu furculița sau se pasează cu mixerul vertical (pt. o cremă mai fină).
          Separat se topește untul și, când s-a răcit, adăugăm smântâna, apoi ouăle, vanilia, amidonul și mixăm până la omogenizare. Se adaugă merele zdrobite și se pune crema obținută pe foc până când se îngroașă (trebuie amestecat tot timpul!!!). Se lasă la răcit.


          Vă recomand (din proprie experiență) să nu gustați din cremă pt. că - la cât de bună e - s-ar putea să o mâncați pe toată până dospește aluatul :))))) și apoi cu ce mai umpleți parizienele?
          După ce a dospit, aluatul se împarte în 16 bile egale. Se întinde fiecare bilă sub formă de dreptunghi (mă rog, la mine dreptunghioid),


jumătate de dreptunghi se taie fâșiuțe


iar pe cealaltă jumătate se pune o linguriță de cremă de mere.


Se aduce aluatul peste cremă (partea necrestată) astfel încât aceasta să fie închisă bine,


apoi se formează un rulou cu fâșiuțele, prinzând capetele sub rulou.


          Se așează parizienele într-o tavă (sau două, pt. că trebui lăsat ceva spațiu între ele) tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut cca. 45 min. (până își dublează vol.).
          Se încălzește cuptorul la 190C, parizienele se ung cu ou + lapte și deasupra se presară mac (eu de obicei presar zahăr brun pt. că ies foarte frumoase așa, dar acum nu am avut). Se dau la cuptor pt. 20 - 25 de min.
          Gata scoase din cuptor (prima tavă):


          Secțiune pufoasă:


          Și pt. voi:


          Rețeta este a Laurei Adamache, căreia îi mulțumesc din suflet pt. că ne place enorm de mult și nici nu mai țin minte de câte ori am pregătit-o pt. familia mea!

Mâncare de morcovi cu piept de pui

          Astăzi am gătit ceva simplu, sănătos și delicios!


          Ingrediente:
  • un piept de pui dezosat și fără piele (500 gr. a avut al meu, mă rog, al puiului);
  • 600 gr. morcovi;
  • o ceapă;
  • 150 gr. smântână;
  • 25 gr. făină (o lg. mai cu vf.);
  • suc sau pastă de roșii (după gust);
  • frunze de pătrunjel;
  • ulei;
  • sare.

          Mod de preparare:
          Se încinge o tigaie cu 2 - 3 lg. de ulei, se pune ceapa și se înfierbântă cca. un min.,


apoi se adaugă pieptul de pui tăiat bucăți și se amestecă pt. ca să se coaguleze la suprafață.


Se adaugă o jumătate de linguriță de sare, se acoperă și se lasă la foc mic, adăugând câte 2 - 3 linguri de apă când este nevoie, până când carnea este făcută.
          Morcovii tăiați bețișoare (lungi de 4 - 5 cm. și groase de cca. 0.5 cm.) se călesc separat cu 3 lg. de ulei, la foc mic, adăugând câte 1 - 2 lg. de apă până cănd se înmoaie bine.


          Când și carnea și morcovii sunt fierți, se amestecă, apoi se adaugă făina frecată cu apă rece, pasta de tomate (eu am pus 2 lingurțe) și se completează cu apă căt să cuprindă morcovii și carnea.


          Se lasă să fiarbă câteva clocote ca să se lege sosul, se potrivește cu sare și se ia de pe foc.
          Smântâna se freacă cu o lingură de apă rece și se amestecă în mâncare, apoi se adaugă frunze de pătrunjel tăiate. Gata!


          Poftă bună!

joi, 29 martie 2012

Chifle cu telemea

          Mai nou băiețelul meu îmi cere des să îi fac cornuri, chifle, sau orice cu aluat dospit, iar eu bineînțeles că îi fac pe plac pt. că felul în care se bucură atunci când vede că pun mașina de pâine la frământat e cea mai mare răsplată pt. mine. Astăzi am copt chifle cu telemea, mai bine zis mini-chifle:


          Pt. aluat ne trebuie:
  • 325 gr. făină;
  • o jumătate de lgt. sare;
  • 1  lgt. zahăr;
  • 1 ou;
  • 130 ml. lapte bătut;
  • 60 gr. unt topit;
  • 20 gr. drojdie proaspătă.
          Pt. umplutură:
  • 200 gr. telemea;
  • 1 ou;
  • frunze de pătrunjel.
          Pt. finisat:
  • ou + lapte;
  • semințe de susan.
          Cum se face:
          Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se pun toate ingredientele pt. aluat în mașina de pâine unde se frământă aluatul și se lasă la dospit.
          Între timp se pregătește umplutura: telemeaua se sfărâmă, se adaugă oul și pătrunjelul și se omogenizează.
          Aluatul crescut se împarte în 16 bucăți , apoi se modelează ca niște chifteluțe. Pe fiecare se așează umplutură, se lipește aluatul deasupra astfel încât se obțin 16 sfere care se așează (cu îmbinările în jos) în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă să mai crească la cald.


          Cuptorul se încinge la 200C. Chiflele crescute se ung cu ou bătut cu puțin lapte, se presară cu susan și se coc 20 - 25 de min.


          Chiflele astea merg de minune și ca pachețel fie pt. copii la școală, sau pt. ieșiri la iarbă verde etc. pt. că sunt sățioase și nu sunt la fel de pretențioase la căldură ca sandwichurile.

          Și acum un prim-plan:



          Secțiune:


          Mai de aproape:


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum, iar aluatul acesta îmi place mult pt. că se lucrează foarte ușor, aproape că nu e nevoie să înfăinezi masa.
          Dorește cineva?

Chifle cu apă minerală

          Chiflele astea sunt foarte pufoase, se fac ușor, repede și se mănâncă și mai repede.



          Ingrediente:
  • 200 ml. apă minerală;
  • 200 ml. lapte călduț;
  • 130 ml. ulei de floarea soarelui;
  • un cub de drojdie;
  • 2 lg. zahăr;
  • 1 lgt. sare;
  • 600 - 650 gr. făină;
  • + gălbenuș și lapte pt. uns;
  • + mac și susan pt. presărat deasupra.
          Mod de preparare:
          Se frământă aluatul, care va fi moale și elastic, și se lasă la dospit aprox. o oră (până își dublează volumul).
          Se scoate aluatul pe masa presărată cu făină și se împarte în 16 părți egale care se fac bile și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt unde se lasă cca. 15 min. la crescut, apoi se ung cu gălbenuș + lapte, se presară semințe și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. 20 - 25 de min. (până se rumenesc frumos).


          Pufoșenia:



          Merg lângă orice vă place și sunt mult mai bune decât chiflele din comerț.
          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.

Icre false

          Pt. că tot suntem în postul Paștelui, cred că n-ar fi rău să vin și cu câteva rețete de post. Încep cu ceva foarte simplu, dar care mie îmi place, și anume icre din griș:


          Avem nevoie de:
  • o ceșcuță de griș;
  • o jumătate ceapă tăiată mărunt;
  • ulei;
  • apă minerală;
  • zeamă de lămâie;
  • sare.
          Cum se face:
          Se pun la fiert 3 ceșcuțe de apă și când începe să fiarbă se adaugă grișul și se amestecă până când se îngroașă, apoi se lasă la răcit.
          Când s-a răcit se pasează cu mixerul vertical, apoi se freacă cu lingura de lemn, adăugând alternativ câte puțin ulei și apă minerală. Se mai pune zeamă de lămâie după gust, se potrivește cu sare, iar la sfârșit (când are consistența potrivită) se adaugă ceapa tăiată mărunt. Gata!
          Și aici pregătite pt. păpat:





Tort cu cremă de zahăr ars

          Din copilărie îmi place la nebunie crema de zahăr ars, iar în combinație cu blatul inundat de sirop mi se pare absolut divin. De cele mai multe ori îl pregătesc pt. familie și îmi place să îl las așa neornat, fără frișcă sau ciocolată care să îi schimbe în vreun fel gustul.


          Pt. cremă avem nevoie de:
  • 200 gr. zahăr (pt. ars);
  • 8 ouă;
  • 200 gr. zahăr;
  • 1 litru de lapte;
  • 2 lgt. esență de vanilie.
          Pt. blat:
  • 6 ouă;
  • 6 lg. zahăr;
  • 6 lg. făină;
  • 1 lg. rom.
          Cum se face:
          Se ard cele 200 gr. de zahăr cu care se tapetează fundul și pereții cratiței.
          Pt. cremă se freacă ouăle cu celelalte 200 gr. zahăr, apoi se adaugă laptele și vanilia. Se toarnă în cratița cu zahărul ars și se dă la cuptorul preîncălzit la 180C pt. cca. 30 de min. (până face o pojghiță deasupra).
          Între timp se face blatul: se separă ouăle, albușurile se bat spumă, se adaugă romul și zahărul (câte două linguri odată) și se bate în continuare până cănd bezeaua sta băț. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă, apoi se adaugă făina și se amestecă ușor prin răsturnare.
          Crema se scoate din cuptor, se toarnă compoziția de blat peste ea, apoi se dă din nou la cuptor pt. cca. 30 de min. (până trece testul scobitorii.
          După ce se scoate din cuptor, tortul se răstoarnă pe un platou, fără să se ridice însă cratița până când se răcește. După ce s-a răcit se ridică cratița și se dă obligatoriu la frigider pt. câteva ore, apoi se savurează!

          Și o feliuță pt. voi:


          V-am făcut poftă?

miercuri, 28 martie 2012

Cremè a la cremè

          Este o prăjitură fină și delicioasă, noi pur și simplu ne-am îndrăgostit de ea!


          Blatul:
  • 9 ouă;
  • 9 lg. zahăr;
  • 1 ½ plic Creme Ole cu gust de ciocolată.
          Se separă gălbenușurile de albușuri.
          Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare până când spuma stă băț. Se încorporează gălbenușurile, amestecând ușor cu o lingură de lemn de sus în jos, apoi se adaugă în reprize praful de Creme Ole și se amestecă ușor.
          Se unge cu unt (sau se pune hârtie de copt) tava mare de la aragaz, se răstoarnă compoziția și se nivelează ușor cu spatula până acoperim uniform suprafața tăvii.
          Se coace în cuptorul preîncălzit la 180C cca. 20 de min. (se verifică cu paiul).

          Crema:
  • 500 ml. frișcă lichidă;
  • 400 ml. lapte;
  • 2 plicuri Creme Ole cu gust de vanilie.
          Se pune totul în vasul robotului și se mixează câteva min. (până când se întărește crema).

          Glazura:
  • 3 lg. apă;
  • 3 lg. zahăr;
  • 3 lg. rom (NU esență);
  • 150 gr. unt;
  • 200 gr. ciocolată cu lapte.
          Se pun pe foc apa și zahărul până se topește zahărul, dar fără să fiarbă, se adaugă romul și untul, se amestecă puțin să se topească untul, apoi se adaugă ciocolata ruptă bucățele. Se amestecă până se omogenizează la foc mic, având grijă însă să nu fiarbă. Se lasă la răcit amestecând.

          Asamblare:
          Peste blatul rece se întinde crema, se dă la frigider câteva ore, apoi se pune deasupra, cu grijă, glazura rece (dacă glazura mai este caldă, crema se va înmuia și va curge, așa că aveți mare grijă).
          Prăjitura se taie cu un cuțit înmuiat mereu în apă fierbinte și șters.
          Și o bucățică pt. voi:


          Rețeta este de pe culinar.ro forum, însă de-a lungul timpului i-am adus mai multe modificări și așa consider eu că iese perfect.

Mini-croissant cu cremă de vanilie

          Până acum am încercat mai multe rețete de croissant, dar nu prea mi-au ieșit și sunt sigură că din vina mea, așa că o vreme nu am mai avut curaj să încerc. Cu rețete asta însă am reușit sa sparg ghinionul și să fac croissante (mai mici ce-i drept) care să fie pe placul nostru, așa că drumul e deschis acum și pentru alte încercări :)


          Pt. aluat ne trebuie:
  • 500 gr. făină;
  • 200 ml. lapte;
  • 100 ml. ulei de floarea soarelui;
  • un albuș;
  • o jumătate lgt. sare;
  • 100 gr. zahăr;
  • 1 plic drojdie uscată (7 gr.);
  • esență de portocale.
          Pt. cremă:
  • 200 ml. lapte;
  • 40 gr. zahăr;
  • esență de vanilie;
  • 2 gălbenușuri;
  • 20 gr. amidon;
  • 20 gr. unt.
          Pt. uns:
  • 80 gr. unt topit și răcit;
  • 1gălbenuș + 1 lg. lapte.
          Cum se face:
          Se frământă aluatul și se lasă la dospit până își dublează volumul (ca de obicei, eu am pus mașina de pâine la treabă).
          Între timp se face crema: se fierbe laptele cu 20 gr. de zahăr. Gălbenușurile se freacă cu restul de 20 gr. de zahăr până se albesc, apoi se adaugă amidonul. Când laptele clocotește se adaugă treptat peste gălbenușuri - amestecând continuu - și se fierbe pe baie de aburi până când se îngroașă. Se adaugă esența de vanilie și se lasă să se răcorească puțin (să nu mai fie fierbinte), apoi se adaugă untul și se amestecă bine.
          După ce a dospit aluatul, se împarte în 8 bile care se lasă să se odihnească 15 min. pe masa de lucru. Se unge masa cu puțin unt topit și răcit și se întinde primul disc de aluat. Se pensulează cu unt topit și se dă la o parte, apoi se întinde al doilea disc de aluat care se pune peste primul și se unge cu unt topit și tot așa până cănd întindem toate cele 8 bile și le suprapunem. Foile suprapuse se întind cu susul în jos (adică ultima foaie care a fost suprapusă să ajungă la baza teancului) și se întind cu sucitorul până se obține un disc cu diametrul de 60 - 65 cm. Se taie discul în 16 triunghiuri (ca feliile de pizza) de preferat cu o rolă, dacă nu cu un cuțit bine ascuțit. La baza fiecărui triunghi (pe latura cea mai scurtă) se pune câte o linguriță de cremă, apoi se pliază colțul stâng peste cremă, iar colțul drept peste cel stâng (astfel încât umplutura să fie bine închisă înăuntru), după care se rulează până la vârf. Mini-croissantele astfel formate se pun în tava cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit cca. o oră, apoi se pensulează cu gălbenușul amestecat cu lapte și se coc în cuptorul preîncălzit la 200⁰C pt. 20 - 25 de min. (până când sunt aurii).


          Și secțiune (interiorul se desface în fâșii):


          Pt. această rețetă m-am inspirat de pe forumul culinar.ro. Știu că ar fi fost mai bine dacă aveam poze cu fiecare etapă în parte (doar o fotografie face cât o mie de cuvinte, nu?), dar nu prea eram sigură de rezultat și mă și grăbeam, însă promit că la următoarea rețetă de croissant o să vin cu fotografii mai detaliate :)

Pâinici fragede cu semințe

          Îmi place mult să lucrez cu aluaturi (mai puțin să le frământ, dar pt. asta am mașina de pâine), așa că mereu încerc câte ceva nou. Aceste pâinici sunt foarte pufoase și în același timp fragede, iar faptul că sunt tăvălite prin semințe le dă un gust minunat:


          Ingrediente:
  • 550 gr. făină;
  • 25 gr. drojdie proaspătă (sau un plic de drojdie uscată);
  • 100 ml. ulei;
  • 1 lgt. sare;
  • 50 gr. unt;
  • 2 ouă;
  • 1 lg. zahăr;
  • 50 ml. lapte călduț;
  • + 1 albuș pt. uns;
  • + semințe (mac, susan, chimen).
          Cum se face:
          Se frământă aluatul, la nevoie se mai adaugă lapte (eu am mai pus cam o ceșcuță) și se lasă la dospit până își dublează volumul.
          Se împarte aluatul în 12 bucăți, se modelează rotunde, se ung cu albuș de ou și se tăvălesc prin semințe, apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se crestează deasupra (sau nu)



 și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 C pt. 30 - 35 de min.


          Sunt foarte pufoase, iar interiorul se desface în fâșii.


          Rețeta o am de pe forumul culinar.ro, o vastă sursă de inspirație pt. mine.

marți, 27 martie 2012

Bucte cu cremă de vanilie și ananas

          Aceste chifle dulci sunt foaaaaaarte pufoase și delicioase, eu le fac cel puțin o dată pe lună:




          Pt. aluat:
  • 500 gr. făină albă;
  • 1 lgt. sare;
  • 100 gr. zahăr pudră;
  • 90 gr. unt;
  • 120 ml. lapte;
  • 25 gr. drojdie proaspătă;
  • 3 ouă ușor bătute;
  • esență de portocale și/sau vanilie;
  • 40 gr. unt topit.
          Pt. cremă:
  • 200 ml. lapte;
  • 40 gr. zahăr;
  • esență de vanilie;
  • 2 gălbenușuri;
  • 20 gr. amidon;
  • 20 gr. unt;
  • bucățele de ananas dezhidratat și/sau ciocolată (facultativ).
          Mai întâi se frământă aluatul. Se pun pe foc laptele împreună cu 50 de gr. de unt (din cele 90 de gr.) și se lasă până se topește untul apoi se dă deoparte și se lasă să se răcească puțin. Când amestecul este călduț se adaugă drojdia și se amestecă până se dizolvă, apoi se pune în mașina de pâine împreună cu ouăle, zahărul, sarea, esența și făina. Se frământă aluatul și se lasă la dospit aprox. o oră și jumătate.
          Între timp se face crema: se fierbe laptele cu 20 gr. zahăr. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până se albesc, apoi se adaugă amidonul. Când laptele clocotește se toarnă treptat peste gălbenușuri amestecând continuu și se fierbe pe baie de aburi până se îngroașă. Se adaugă esență de vanilie și se lasă să se răcorească puțin (să nu mai fie fierbinte), apoi se adaugă untul și se amestecă bine.
          După ce a dospit, aluatul se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se aplatizează ca să iasă tot aerul. Se împăturește formând un sul care se taie în 15 părți egale. Fiecare bucată de aluat se aplatizează, se pune la mijloc o linguriță de cremă, câteva bucățele de ananas dezhidratat și/sau ciocolată, apoi se adună marginile deasupra cremei formând o bilă. Bilele se pun în tava unsă cu unt (din cele 90 de gr.) și apoi se ung cu ce a mai rămas din cele 90 gr. de unt. Bilele se pun destul de apropiate între ele , iar când vor crește se vor lipi între ele (eu am folosit o tavă de 36 x 24 cm.). Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la căldură aprox. o oră sau până își dublează volumul.


          Se încălzește cuptorul la 190 C. Se toarnă cele 40 gr. de unt topit peste chifle și se coc 25 de min. (sau până se rumenesc frumos).


          Sunt foarte bune, mai ales când sunt călduțe.
          Și aici o secțiune (după ce s-au răcit):



          Încercați-le și nu veți regreta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...