sâmbătă, 31 martie 2012

Pâine cu orez

          Este o pâine foarte pufoasă și cu un gust deosebit, mult mai bună decât pâinea din comerț:


          Ingrediente:
  • 450 gr. făină;
  • 20 gr. drojdie proaspătă;
  • 1.5 lgt. sare;
  • 1 lg. zahăr sau miere;
  • 180 ml. lapte;
  • 1 lg. unt sau ulei;
  • 135 gr. orez fiert;
  • 1 ou mare;
  • 1.5 lgt. zeamă de lămâie;
  • + un ou pt. uns deasupra;
  • + semințe pt. presărat deasupra.
          Mod de preparare:
          Se frământă aluatul (eu la mașina de pâine) și dacă e prea lipicios se mai adaugă 1 - 2 lg. de făină, apoi se lasă la dospit până își dublează volumul.
          Se formează una sau două pâinici (împletite sau franzele simple), se lasă în tavă la dospit până își dublează volumul, se ung cu ou și se presară semințe, apoi se coc în cuptorul preâncălzit la 200C pt. cca. 30 de min.
          Și rezultatul:


          Pufoșenia:


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...