duminică, 2 februarie 2014

Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de albuș

          Este o prăjitură care se face destul de repede, din ingrediente accesibile, dar care este foarte bună!


          Ingrediente:
          Pt. blat:
  • 6 ouă;
  • 12 lg. zahăr;
  • 10 lg. făină;
  • 2 lg. cacao;
  • 1 lgt. rasă bicarbonat;
  • esență de rom.
          Pt. cremă:
  • 4 gălbenușuri;
  • 2 lg. de făină sau amidon;
  • 100 gr. zahăr;
  • 200 ml. lapte;
  • esență de vanilie;
  • 1 pachet de unt (80%  grăsime).
          Pt. glazură și decor:
  • 4 albușuri;
  • 200 gr. zahăr;
  • 2 vanilii;
  • ciocolată rasă.
          Mod de pregătire:
          Pt. blat se separă ouăle.


Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bate până când bezeaua stă băț.


Se adaugă gălbenușurile și esența de rom și se amestecă ușor.


Se adaugă făina amestecată cu cacaoa și bicarbonatul și se încorporează amestecând ușor.


Compoziția rezultată se toarnă în tava (37 x 25 cm.) tapetată cu hârtie de copt 


și se coace la foc potrivit pt. cca. 25 min. (până când trece testul scobitorii).


          Pt. cremă se amestecă zahărul cu gălbenușurile, se adaugă făina, apoi laptele,


se fierbe pe baie de aburi până ce se îngroașă și se adaugă esența de vanilie.


Se lasă la răcit, amestecând din când în când.
Untul (la temperatura camerei) se mixează, apoi se adaugă câte o lingură din crema fiartă și răcită


și se mixează până se încorporează toată crema de gălbenușuri.


Crema se întinde peste blatul rece.


          Pt. glazură zahărul, vanilia și albușurile se pun pe baie de aburi


și se bat bine până ce compoziția se îngroașă și se întărește,


apoi se ia de pe aburi și se bate în continuare până se răcește. Glazura se întinde peste prăjitură,


iar deasupra se presară ciocolată rasă.


          Mai de aproape:


          Să aveți poftă!


          Rețeta o am de pe blogul Amaliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...