miercuri, 18 aprilie 2012

Tort cu vișine ”Pădurea Neagră”

          Este un tort care se face destul de repede și ușor, dar care are un gust minunat, pe mine m-a cucerit și cu siguranță îl voi reface!


          Pt. blat avem nevoie de:
  • 6 ouă;
  • 6 lg. apă;
  • 250 gr. zahăr;
  • 200 gr. făină;
  • 1 praf de copt;
  • 50 gr. cacao.
          Pt. umplutură și decor:
  • 1 borcan de 750 gr. compot de vișine fără sâmburi (din care se păstrează 14 - 16 vișine pt. decor);
  • 2 plicuri gelatină pt. tarte (Tort Jelee) roșie;
  • 4 lg. zahăr;
  • 800 ml. frișcă lichidă;
  • țuică de vișine pt. însiropat (eu am însiropat cu zeamă din compot);
  • 100 gr. ciocolată rasă.
          Mod de preparare:
          Pt. blat albușurile se bat spumă.


Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și apa


și se bat până ce se topește zahărul.


Se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor,


apoi se adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa și se amestecă.


Compoziția astfel obținută se toarnă într-o tavă (cu diametrul de 26 cm.) tapetată cu hârtie de copt


și se coace în cuptorul preîncâlzit la 180⁰C pt. cca. 45 min. (până trece testul scobitorii).


          Până când se răcește blatul, se scurge sucul de la compotul de vișine (eu am păstrat o ceșcuță pt. însiropat). Gelatina pt. tarte se amestecă cu zahărul,


se adaugă sucul din compot (dacă nu este suficient, se completează cu apă),


se pune pe foc și se fierbe conform instrucțiunilor de pe plicul de Tort Jelee. Când gelatina e gata, se adaugă vișinele din compot (având grijă să păstrăm și pt. decor) și se lasă la răcit.


          Se bate frișca.


          După ce s-a răcit, blatul se taie în 3 foi (eu am avut o formă mai mică, așa că blatul a ieșit mai înalt, iar eu l-am tăiat în 4 foi),


se așează prima foaie pe platou și se însiropează (eu am pus și inelul de la forma în care am copt blatul, dar apoi l-am luat pt. că nu era nevoie de el),


se pune jumătate de compoziție cu vișine (în cazul meu o treime), deasupra se pune un strat de frișcă, apoi foaia următoare și se repetă operațiunea până terminăm toate foile de blat.


          Tortul se îmbracă în frișcă, se ornează cu ciocolata rasă și cu moțuri de frișcă deasupra cărora se pun vișinele păstrate din compot. Gata!


          Secțiune:


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum și îmi place mult combinația de jeleu cu vișine, frișcă și blat cu cacao. Jeleul este absorbit în mare parte de blat, căruia îi dă un gust foarte bun!

2 comentarii:

  1. Ce ma bucur ca ti-am gasit blogul :) Adooorrrr dulciurile, si vad ca aici sunt la loc de cinste :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi pare bine că îți place blogul, sunt abia la început cu el. Și eu ador dulciurile (și să le pregătesc și să le mănânc) așa că o să vin mereu cu ceva nou! Te pup și te mai aștept ”în vizită”!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...