Blatul:
- 9 ouă;
- 9 lg. zahăr;
- 1 ½ plic Creme Ole cu gust de ciocolată.
Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare până când spuma stă băț. Se încorporează gălbenușurile, amestecând ușor cu o lingură de lemn de sus în jos, apoi se adaugă în reprize praful de Creme Ole și se amestecă ușor.
Se unge cu unt (sau se pune hârtie de copt) tava mare de la aragaz, se răstoarnă compoziția și se nivelează ușor cu spatula până acoperim uniform suprafața tăvii.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180⁰C cca. 20 de min. (se verifică cu paiul).
Crema:
- 500 ml. frișcă lichidă;
- 400 ml. lapte;
- 2 plicuri Creme Ole cu gust de vanilie.
Glazura:
- 3 lg. apă;
- 3 lg. zahăr;
- 3 lg. rom (NU esență);
- 150 gr. unt;
- 200 gr. ciocolată cu lapte.
Asamblare:
Peste blatul rece se întinde crema, se dă la frigider câteva ore, apoi se pune deasupra, cu grijă, glazura rece (dacă glazura mai este caldă, crema se va înmuia și va curge, așa că aveți mare grijă).
Prăjitura se taie cu un cuțit înmuiat mereu în apă fierbinte și șters.
Și o bucățică pt. voi:
Rețeta este de pe culinar.ro forum, însă de-a lungul timpului i-am adus mai multe modificări și așa consider eu că iese perfect.
Buna ziua, cantitatile din reteta sunt pentru o tava patrata pentru cuptor ? As vrea sa fac prajitura dumneavoastra intr-o tava rotunda cu fund detasabil (20 cm) . Pastrez aceleasi cantitati la materiile prime?
RăspundețiȘtergere