miercuri, 5 februarie 2014

Cornuri cu sare

          Nu am mai făcut de mult timp aceste cornuri și îmi era dor de ele, așa că astăzi am pus repede mașina de pâine la treabă și au ieșit dumnealor:


          Ingrediente:
          Pt. aluat:
  • 500 gr. făină;
  • 300 ml. apă călduță;
  • 4 lg. ulei;
  • 1 lg. zahăr;
  • 1 lgt. sare;
  • 1 plic drojdie.
          Pt. uns și deasupra:
  • ulei;
  • gălbenuș de ou;
  • sare grunjoasă (sau diverse semințe) pt. presărat.
          Mod de pregătire:
          Se frământă aluatul la mașina de pâine (la nevoie se mai adaugă 1 -2 lg. făină sau apă, trebuie să rezulte un aluat elastic, cu o suprafață nu foarte lipicioasă) și se lasă la dospit.


Aluatul se pune pe planul de lucru uns cu ulei și se împarte în 8 - 12 bucăți.


Fiecare bucată se aplatizează cu palma,


se unge cu ulei pe toată suprafața și se rulează.


Ruloul obținut se răsucește și se înnoadă.


Ținem cont de ordinea în care s-a făcut ultima operație, prima înnodată fiind prima care va fi întinsă.


Fiecare fâșie înnodată se aplatizează cu sucitorul în formă elipsoidală, mai lată la una dintre extremități.


Se rulează cornurile de la partea mai lată,


se așează în tavă pe hârtie de copt și se lasă 5 min. să se odihnească.


Se ung cu gălbenușul amestecat cu o picătură de apă, apoi se presară sare grunjoasă


și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 C pt. cca 25 min. (se verifică gradul de rumenire).


          Imediat după ce le-am scos din cuptor, am mâncat unul cald cu unt, a fost adevărată încântare pentru papilele mele gustative!
          Un prim-plan cu vedeta zilei:


          Secțiune (se vede cum cornul se desface în fâșii):


          Mai de aproape ca să vedeți pufoșenia:


          Poftă bună!


          Rețeta aparține Laurei Laurențiu și este una dintre preferatele mele în materie de aluaturi sărate.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...