marți, 18 februarie 2014

Japoneze



          Ingrediente:
  • 500 gr. făină;
  • 25 gr. drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată);
  • 50 gr. unt topit;
  • 300 ml. lapte;
  • 1 lgt. sare;
  • 1 lg. zahăr;
  • + 1 gălbenuș pt. uns și semințe pt. presărat.
          Mod de pregătire:
          Se frământă aluatul și se lasă la dospit până își dublează volumul (pentru mine aceste operațiuni le-a făcut mașina de pâine).
          Aluatul se răstoarnă pe planul de lucru uns cu ulei și se împarte în 12 bucăți (ies destul de mici, dar dacă le vreți mai apropiate de cele de la brutării, împărțiți aluatul în 6 - 8 bucăți).


Din fiecare bucată se modelează câte un sul lung de 35 - 40 cm.


Sulul de aluat se îndoaie la mijloc


și capetele se răsucesc între ele.


Bucla formată la îndoitura sulului de aluat se suprapune deasupra punctului de răsucire a celor două capete.


Pe rând cele două capete rămase libere se introduc, prin bucla de la mijloc, dedesupt.



Se aranjează buclele puțin, iar japonezele astfel formate se așează în tavă pe hârtie de copt.


Japonezele se lasă la crescut 20 - 30 min., apoi se ung cu gălbenuș amestecat cu puțină apă și se presară semințe.


Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 C pt. cca. 25 min.


          Câteva prim-planuri:




          Nouă ne plac mult, cum s-au terminat puiul meu a mai cerut o porție.
          Rețeta aparține unei gospodine desăvârșite - Laura Laurențiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...