duminică, 26 ianuarie 2014

Eclere cu cremă de vanilie



          Ingrediente

Pt. coji:
  • 8 ouă (9 dacă sunt mai mici);
  • 1 cană ulei (275 ml.);
  • 2 căni apă (550 ml.);
  • 2 căni făină (300 gr.);
  • 1 vârf de linguriță de sare.
Pt. cremă:
  • 1 plic budincă de vanilie;
  • 3 lg. făină;
  • 3 ouă;
  • 1 cană zahăr;
  • 1 l. lapte;
  • 1 pachet unt;
  • esență de vanilie.
          Mod de pregătire:
          Pt. coji se pune la fiert apa, uleiul și sarea.


Când dă în clocot se adaugă făina și se amestecă repede, se ia de pe foc și se amestecă până ce aluatul se desprinde de pe pereții cratiței.


Se lasă să se răcorească (până când poți ține degetul în compoziție) și se adaugă câte un ou pe rând.


Pentru reușita rețetei este foarte important să se amestece bine după fiecare ou, până ce acesta este complet încorporat. La sfârșit aluatul va arăta astfel:


Aluatul se pune cu poșul în tavă


și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 C până când eclerele se umflă (cca. 10 min.), apoi se reduce la 180 C și se mai lasă 20 min.

          Între timp ne ocupăm de cremă. Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă budinca, făina și se amestecă, apoi se adaugă laptele și se pune la fiert (într-o cratiță cu fundul mai gros) amestecând continuu.


Când crema s-a îngroșat se adaugă esența de vanilie


și se amestecă, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcorească. Când crema încă e caldă (dar nu fierbinte) se adaugă treptat untul (la temperatura camerei, nu din frigider) tăiat cubulețe și se amestecă bine.


Când eclerele sunt coapte se lasă la răcit,


apoi se taie pe jumătate,


se umplu cu cremă și se ornează cu ciocolată. Este important să nu lăsăm cojile neumplute până a doua zi deoarece se întăresc prea mult și nu vor mai fi la fel de bune.
Secțiune:


          Deși e ceva de muncă la ele, rezultatul este pe măsură: sunt aspectuoase și delicioase! Soțul meu este absolut înnebunit după ele, așa că am făcut ceva mușchi încorporând la ouă în aluat :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...