luni, 3 noiembrie 2014

Panini

          Chiflele acestea m-au cucerit de prima dată deoarece sunt foarte pufoase, iar coaja e subțire și moale, aproape inexistentă!


          Ingrediente:
  • 500 gr. făină;
  • 300 ml. lapte;
  • 25 gr. drojdie proaspătă sau un plic drojdie uscată;
  • 1 lg. zahăr sau miere;
  • 1,5 lgt. sare;
  • 40 gr. unt;
  • + o jumătate linguriță amidon și 150 ml. apă pt. uns.

          Se frământă aluatul (la nevoie se mai adaugă puțină făină ca să rezulte un aluat neted și elastic),


se pune într-un castron uns cu ulei, se acoperă cu folie de plastic


și se lasă la dospit.


          Aluatul dospit se răstoarnă pe suprafața de lucru ușor înfăinată, se aplatizează cu palmele și se împarte în 8 triunghiuri aproximativ egale.


Din fiecare triunghi se modelează câte o sferă și se așează în tavă pe hârtie de copt.


Tava se acoperă cu folie de plastic unsă cu ulei și se lasă până ce chiflele își dublează volumul.


          Chiflele dospite se dau la cuptorul preîncălzit la 200 C pt. 20 min. sau până se rumenesc.
          Între timp facem și lichidul cu care le vom unge.


Dizolvăm amidonum în apa rece, apoi dăm amestecul într-un clocot.
          Când s-au copt chiflele le scoatem din cuptor


și le ungem cu lichidul călduț.


          Rețeta o am de la Laura Adamache, însă de-a lungul timpului i-am adus ceva modificări (ca aproape tuturor rețetelor pe care le fac des :)) ).
          Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...