marți, 21 august 2012

Vinete umplute


          Ingrediente:
  • 4 vinete;
  • 500 gr. carne tocată;
  • 1 ceapă;
  • 3 - 4 căței de usturoi;
  • 2 roșii;
  • 1 ardei gras;
  • 100 gr. telemea sau brânză feta;
  • 100 gr. mozzarella răzuită;
  • ulei de măsline;
  • ulei de floarea soarelui;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare, piper, chilli.
          Mod de preparare:
          Vinetele se spală și se taie pe lung în jumătăți.



Cu o lingură se scobește miezul vinetelor


care se taie cubulețe mici și se presară cu sare.


Carnea tocată se pune la prăjit într-o tigaie cu 2 - 3 linguri de ulei de floarea soarelui.



Ceapa se taie mărunt și se pune la călit într-o altă tigaie în 2 linguri ulei de măsline.


Când ceapa s-a călit, se adaugă usturoiul zdrobit se amestecă, apoi se adaugă ardeii tăiați cubulețe


și se lasă pe foc (amestecând din când în când) până ce aceștia se înmoaie.
          Jumătățile de vânătă se ung cu puțin ulei de măsline (pe interior, unde sunt scobite), se sărează și se piperează, apoi se așează într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 180⁰C pt. cca. 20 min.
          Cubulețele de vinete se storc de zeamă și se pun în tigaie, peste ceapă și ardei.


          Când vinetele s-au gătit, se adaugă carnea, telemeaua sfărâmată și pătrunjelul tăiat mărunt


și se amestecă la foc mic până se topește puțin telemeaua. Cu această compoziție se umplu jumătățile de vânătă,


deasupra se așează felii de roșii și se presară mozzarella rasă.


          Se dau din nou la cuptor pt. 30 - 35 min. (până se rumenesc). Eu le-am servit alături de sos de iaurt cu usturoi.


          Rețeta o am de pe forumul culinar.ro și a fost apreciată de întreaga familie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...