Pt. blat avem nevoie de:
- 7 ouă;
- 150 gr. zahăr;
- 150 gr. făină;
- 1 plic praf de copt;
- 2 plicuri cappuccino (1 plic = 12.5 gr.).
- 3 ouă;
- 225 gr. zahăr;
- 5 plicuri cappuccino;
- 250 gr. unt (80% grăsime).
- 1 plic cappuccino;
- câteva picături esență de rom.
- 400 ml. smântână pt. frișcă;
- 3 - 4 lg. zahăr pudră;
- 2 plicuri de întăritor pt. frișcă;
- esență de vanilie;
- 50 gr. ciocolată rasă.
Pt. blat se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare. Se adaugă zahărul și se bate în continuare până când bezeaua stă băț.
Se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor.
Se adaugă făina + praful de copt + cappuccino și se amestecă.
Compoziția se toarnă în tava (40 x 29 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180⁰C pt. cca. 35 min.
Pt. cremă ouăle și zahărul se pun într-o cratiță, se amestecă,
se pun pe baie de aburi și se amestecă continuu câteva minute (până se topește zahărul),
apoi se adaugă praful de cappuccino
și se amestecă în continuare, preț de 10 - 15 min., până când se îngroașă. Crema nu va arăta ca o budincă, ci va avea o consistență lipicioasă. Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Între timp se însiropează blatul cu cappuccino preparat conform instrucțiunilor de pe plic, căruia i se adaugă esență de rom.
Când crema s-a răcit, untul se freacă spumă,
apoi se încorporează câte o lingură din crema cu cappuccino.
Crema astfel obținută se întinde peste blatul însiropat.
Frișca se bate un minut cu mixerul, se adaugă zahărul, întăritorul și esența și se bate în continuare până când este suficient de tare,
apoi se întinde peste prăjitură.
Deasupra se presară ciocolata rasă, apoi prăjitura se dă la rece.
Enjoy!
Rețeta aparține Mihaelei (bunătăți din bucătăria mea), cu câteva modificări aduse de mine.
Arata super, super bine!! Iti multumesc ca ai impartit cu noi aceasta prajiturica delicioasa dupa aspect... :). Iti doresc o zi cu inspiratie in bucatarie!!!
RăspundețiȘtergereMulțumesc mult, Corina!
RăspundețiȘtergere