Ingrediente:
- 3 lg. cu vf. cacao;
- 2 ouă;
- 250 gr. margarină pt. copt;
- 4 lg. zahăr pudră (mai cu vf.);
- 1 pachet praf de copt;
- 1 vanilie;
- 400 gr. făină;
- 120 gr. nucă de cocos;
- 200 gr. zahăr pudră;
- 100 gr. ciocolată albă pt. ornat.
Pt. aluatul maro se pun într-un castron un ou + un gălbenuș, cacaoa, margarina topită, zahărul pudră, vanilia, se mixează bine până face clăbuci, apoi se adaugă puțin câte puțin din făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu lingura de lemn, apoi se frământă până se încorporează toată făina. Se obține o bilă de aluat foarte ușor de lucrat care se dă deoparte.
Pt. umplutură, albușul rămas se bate spumă, apoi se adaugă treptat zahărul pudră, apoi, puțin câte puțin, nuca de cocos (dacă albușul a fost mai mic, e posibil să nu intre toată nuca de cocos).
Aluatul cu cacao se împarte în biluțe egale cam cât o nucă (cca. 30 de bucăți), fiecare biluță se aplatizează și i se pune în centru o biluță din umplutura de cocos pe care o fabricăm în podul palmei și se adună marginile aluatului maro deasupra, astfel încât umplutura să fie bine închisă înăuntru. După ce se rotunjesc, se pun cu îmbinările dedesupt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 180⁰C pt. 20 - 25 de min. (sunt gata când se rumenesc dedesupt).
Se decorează cu ciocolată albă topită.
Secțiune:
Rețeta o am de pe culinar.ro/forum și am încercat-o de mai multe ori, mai ales când am dorit să impresionez pe cineva :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu