luni, 9 aprilie 2012

Fursecuri cu ciocolată

          Și dacă tot m-a lovit febra fursecurilor :)) , ia uitați ce am mai copt:


          Ingrediente:
  • 4 ouă;
  • 250 gr. zahăr;
  • 250 ml. ulei;
  • 400 gr. făină (eu am pus 450 gr.);
  • 1 lgt. esență de vanilie;
  • + ciocolată și cocos pt. ornat;
  • + cremă de ciocolată pt. lipit.
          Mod de preparare:
          Într-un castron se pun ouăle, zahărul, esența de vanilie


și se mixează bine,


apoi se adaugă uleiul puțin câte puțin.


Se adaugă făina în ploaie și se amestecă cu o lingură de lemn.


Se pun cu poșul în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180⁰C cca. 10 min. (se verifică des pt. că trec repede de la stadiul de aproape coapte la cel de arse).
Eu le-am pus în tavă așa


și așa


iar la ultima tavă am adăugat și două lingurițe de cacao în cocă.
          Aici scoase din cuptor


- s-au lățit la copt și nu prea și-au păstrat forma - însă cele cu cacao și-au păstrat mai bine forma, așa că data viitoare o să pun cam 475 - 480 gr. de făină


          Se ornează după îmaginație și se pot lipi câte două cu cremă de ciocolată.
          Eu o parte dintre fursecurile albe le-am scufundat pe jumătate în ciocolată topită și apoi le-am dat prin nucă de cocos,


restul le-am ornat cu ciocolată cu lapte și le-am lipit câte două cu cremă,


iar pe cele cu cacao le-am ornat cu ciocolată albă și le-am lipit câte două cu cremă.


          Și aici e o parte din producție:


          Mai de aproape:


          Și mai de aproape :))


          Rețeta o am de pe culinar, am mai încercat-o acum câțiva ani, îmi plac pt. că sunt fragede, țin mult, iar dintr-o compoziție pot face diferite forme și nici nu e prea mult de lucru cu ele.

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...