Ingrediente:
- 4 ouă;
- 250 gr. zahăr;
- 250 ml. ulei;
- 400 gr. făină (eu am pus 450 gr.);
- 1 lgt. esență de vanilie;
- + ciocolată și cocos pt. ornat;
- + cremă de ciocolată pt. lipit.
Într-un castron se pun ouăle, zahărul, esența de vanilie
și se mixează bine,
apoi se adaugă uleiul puțin câte puțin.
Se adaugă făina în ploaie și se amestecă cu o lingură de lemn.
Se pun cu poșul în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180⁰C cca. 10 min. (se verifică des pt. că trec repede de la stadiul de aproape coapte la cel de arse).
Eu le-am pus în tavă așa
și așa
iar la ultima tavă am adăugat și două lingurițe de cacao în cocă.
Aici scoase din cuptor
- s-au lățit la copt și nu prea și-au păstrat forma - însă cele cu cacao și-au păstrat mai bine forma, așa că data viitoare o să pun cam 475 - 480 gr. de făină
Se ornează după îmaginație și se pot lipi câte două cu cremă de ciocolată.
Eu o parte dintre fursecurile albe le-am scufundat pe jumătate în ciocolată topită și apoi le-am dat prin nucă de cocos,
restul le-am ornat cu ciocolată cu lapte și le-am lipit câte două cu cremă,
iar pe cele cu cacao le-am ornat cu ciocolată albă și le-am lipit câte două cu cremă.
Și aici e o parte din producție:
Mai de aproape:
Și mai de aproape :))
Rețeta o am de pe culinar, am mai încercat-o acum câțiva ani, îmi plac pt. că sunt fragede, țin mult, iar dintr-o compoziție pot face diferite forme și nici nu e prea mult de lucru cu ele.
Foarte frumoase!Felicitari!
RăspundețiȘtergereMulțumesc mult! Se fac destul de ușor și sunt de efect. Te pup și te mai aștept pe la mine!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!! Felicitari! Ai un blog foarte frumos, te-am adaugat la lista mea de bloguri.Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere