miercuri, 18 aprilie 2012

Frigărui de pui cu ghimbir

          Îmi plac mult aceste frigărui deoarece pieptul de pui astfel marinat este suculent și delicios!


          Ingrediente:
  • 1 piept de pui;
  • ardei gras (roșu și galben);
  • ceapă;
  • 4 lg. ulei de măsline extravirgin;
  • 2 lg. sos de soia;
  • 2 căței de usturoi;
  • o jumătate de lămâie;
  • o bucată de ghimbir (cât o nucă);
  • piper;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • măghiran.
          Mod de preparare:
          Pieptul de pui se taie cubulețe.
          Într-un vas se pun ierburile aromatice, piperul măcinat, usturoiul zdrobit și ghimbirul ras și se amestecă cu uleiul de măsline, sosul de soia și zeama de lămâie. În acest amestec se pune pieptul de pui la marinat min. o oră (eu l-am lăsat peste noapte).


          Ardeiul gras și ceapa se taie pătrățele cam de mărimea cuburilor de carne.


          Pe un băț de frigăruie se înfige o bucată de ardei galben, apoi carne, apoi ceapă și ardei roșu, din nou carne


și tot așa până când se umple bețigașul.


Frigăruile astfel obținute le punem pe grilul încins


unde le lăsăm cca. 10 min. întorcându-le din când în când și ungându-le cu zeama de la marinată.
          Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...