Pt. aluat avem nevoie de:
- 500 gr. făină;
- 275 ml. lapte;
- 80 ml. ulei de măsline;
- 1 lgt. sare;
- 1 lgt. zahăr;
- 1 plic drojdie uscată.
- 2 roșii;
- 3 căței de usturoi;
- oregano;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- chili.
- felii de salam tăiate sferturi;
- cabanos prăjit și tăiat feliuțe;
- ciuperci tăiate felii subțiri;
- măsline feliate;
- ardei capia roșu tăiat mărunt;
- cașcaval ras.
Se frământă aluatul la mașina de pâine (la nevoie se mai adaugă puțin lapte, trebuie să rezulte un aluat elastic).
Între timp se face sosul: roșiile tăiate bucăți și usturoiul feliat se pun într-un vas, se adaugă sare, piper, chili, oregano
și se pasează cu mixerul vertical,
apoi se adaugă ulei de măsline și se amestecă.
Se pregătesc și celelalte ingrediente.
După ce aluatul a dospit
se pune pe masa unsă cu ulei, se împarte în două, prima parte se întinde, se așează în tavă, deasupra se repartizează jumătate de sos, apoi salamul, cabanosul, ciupercile, măslinele și ardeiul
și se dă la cuptorul preîncălzit la 220⁰C. Cu 5 min. înainte de a fi gata se scoate tava din cuptor și se presară cașcavalul ras
și se dă din nou la cuptor până când cașcavalul se topește, iar pizza e frumos rumenită pe fund (la cuptorul electic se coace în 10 - 15 min., dar la cuptorul meu e nevoie de 20 - 25 de min. până când e gata).
Pt. că de data asta am avut musafiri, pizza a dispărut cât ai bate din palme, așa că nu am mai reușit să pozez și secțiunea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu