Avem nevoie de:
- cca. 1 kg. ciuperci champignon (cu pălăria mai mare);
- 2 cepe;
- cașcaval și/sau telemea rasă;
- ulei;
- frunze de pătrunjel;
- sare și piper.
Ciupercile se spală și li se desfac codițele, apoi se așează cu lamelele în jos pe prosoape de hârtie ca să se usuce.
Ceapa, tăiată mărunt, se călește în puțin ulei până când devine sticloasă, apoi se adaugă cozile de ciuperci tăiate mărunt și un vf. de cuțit de piper. Se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic până când se înmoaie bine și scade toată apa pe care au lăsat-o, apoi se presară sare după gust și frunze de pătrunjel tăiate mărunt.
Pălăriile ciupercilor se așează unele lângă altele cu lamelele în sus într-o tavă pe hârtie de copt. În ele se repartizează cozile de ciuperci cu ceapa, apoi deasupra se presară cașcaval sau telemea rasă (eu am făcut jumătate cu cașcaval, jumătate cu telemea și ne-au plăcut ambele variante).
Tava se dă la cuptor la 180⁰C pt. cca. 30 min. Se pot servi calde sau reci.
Și secțiune:
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu