Ingrediente:
- 1 pui de cca. 1 kg. (sau pulpe);
- 700 ml. bere;
- 2 cepe mari;
- 200 gr. bacon sau kaizer afumat;
- 30 gr. unt;
- cca. 7 lg. ulei;
- sare și piper.
Se spală puiul și se taie bucăți. Ceapa se taie peștișori, iar kaizer-ul felii.
Într-o tigaie se pune puțin unt și 3 lg. de ulei și se adaugă kaizerul,
iar după ce acesta s-a rumenit ușor, se adaugă ceapa.
Într-o altă tigaie se pune restul de unt și ulei și bucățile de pui condimentate cu sare și piper (dacă doriți și cu condimente pt. pui, eu încerc să o mai răresc cu monoglutamatul de sodiu și altele de genul, așa că am condimentat și cu puțin chili).
Se prăjesc câteva min. la foc mare, întorcându-se pe toate părțile până se rumenesc ușor.
Când bucățile de pui sunt ușor rumenite, iar ceapa călită,
se pun toate într-o cratiță
și se adaugă berea.
Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, cca. 40 de min. (până când puiul este făcut).
L-am servit cu piure de cartofi și salată de crudități.
Poftă bună!
Rețeta o am de pe blogul Amaliei, o gospodină de nota 10+ de la care am învățat foarte multe!
Este delicios asa!Si noua ne place tare mult in combinatia asta!
RăspundețiȘtergereDa, și mie mi-a întrecut așteptările, s-a mâncat imediat!
RăspundețiȘtergere