Pt. cremă avem nevoie de:
- 200 gr. zahăr (pt. ars);
- 8 ouă;
- 200 gr. zahăr;
- 1 litru de lapte;
- 2 lgt. esență de vanilie.
- 6 ouă;
- 6 lg. zahăr;
- 6 lg. făină;
- 1 lg. rom.
Se ard cele 200 gr. de zahăr cu care se tapetează fundul și pereții cratiței.
Pt. cremă se freacă ouăle cu celelalte 200 gr. zahăr, apoi se adaugă laptele și vanilia. Se toarnă în cratița cu zahărul ars și se dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. cca. 30 de min. (până face o pojghiță deasupra).
Între timp se face blatul: se separă ouăle, albușurile se bat spumă, se adaugă romul și zahărul (câte două linguri odată) și se bate în continuare până cănd bezeaua sta băț. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă, apoi se adaugă făina și se amestecă ușor prin răsturnare.
Crema se scoate din cuptor, se toarnă compoziția de blat peste ea, apoi se dă din nou la cuptor pt. cca. 30 de min. (până trece testul scobitorii.
După ce se scoate din cuptor, tortul se răstoarnă pe un platou, fără să se ridice însă cratița până când se răcește. După ce s-a răcit se ridică cratița și se dă obligatoriu la frigider pt. câteva ore, apoi se savurează!
Și o feliuță pt. voi:
V-am făcut poftă?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu