marți, 27 martie 2012

Cremeș fals

          Este o prăjitură simplă, dar gustoasă (seamănă oarecum cu o cremă de zahăr ars) și de efect deoarece la cuptor se separă singură în trei straturi distincte:



          Ingrediente:
  • 9 ouă;
  • 250 gr.zahăr;
  • 1 pachet de unt;
  • 9 lg. de făină;
  • 1 litru lapte;
  • 2 lgt. esență de vanilie.
          Cum se face:
          Untul se taie bucățele și se topește în câteva linguri de lapte împreună cu zahărul.
          Gălbenușurile se freacă bine cu vanilia, apoi se adaugă untul topit și răcit, făina, laptele rece și albușurile bătute spumă.
          Compoziția se toarnă în tava (36 x 24 cm. cu margini mai înalte) unsă cu unt și tapetată bine cu făină și se dă la cuptorul preîncălzit la 150C, unde se lasă cca. o oră.
          Așadar, noi facem repede o compoziție pe care o turnăm în tavă, iar de restul se ocupă prăjitura, făcând să pară că am stat o grămadă de timp în bucătărie ca să facem foaie, cremă și blat pt. prăjitură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...