Ingrediente:
- 9 ouă;
- 250 gr.zahăr;
- 1 pachet de unt;
- 9 lg. de făină;
- 1 litru lapte;
- 2 lgt. esență de vanilie.
Untul se taie bucățele și se topește în câteva linguri de lapte împreună cu zahărul.
Gălbenușurile se freacă bine cu vanilia, apoi se adaugă untul topit și răcit, făina, laptele rece și albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă în tava (36 x 24 cm. cu margini mai înalte) unsă cu unt și tapetată bine cu făină și se dă la cuptorul preîncălzit la 150⁰C, unde se lasă cca. o oră.
Așadar, noi facem repede o compoziție pe care o turnăm în tavă, iar de restul se ocupă prăjitura, făcând să pară că am stat o grămadă de timp în bucătărie ca să facem foaie, cremă și blat pt. prăjitură!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu