joi, 29 martie 2012

Chifle cu apă minerală

          Chiflele astea sunt foarte pufoase, se fac ușor, repede și se mănâncă și mai repede.



          Ingrediente:
  • 200 ml. apă minerală;
  • 200 ml. lapte călduț;
  • 130 ml. ulei de floarea soarelui;
  • un cub de drojdie;
  • 2 lg. zahăr;
  • 1 lgt. sare;
  • 600 - 650 gr. făină;
  • + gălbenuș și lapte pt. uns;
  • + mac și susan pt. presărat deasupra.
          Mod de preparare:
          Se frământă aluatul, care va fi moale și elastic, și se lasă la dospit aprox. o oră (până își dublează volumul).
          Se scoate aluatul pe masa presărată cu făină și se împarte în 16 părți egale care se fac bile și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt unde se lasă cca. 15 min. la crescut, apoi se ung cu gălbenuș + lapte, se presară semințe și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. 20 - 25 de min. (până se rumenesc frumos).


          Pufoșenia:



          Merg lângă orice vă place și sunt mult mai bune decât chiflele din comerț.
          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...