Ingrediente:
- 450 gr. făină;
- 20 gr. drojdie proaspătă;
- 1.5 lgt. sare;
- 1 lg. zahăr sau miere;
- 180 ml. lapte;
- 1 lg. unt sau ulei;
- 135 gr. orez fiert;
- 1 ou mare;
- 1.5 lgt. zeamă de lămâie;
- + un ou pt. uns deasupra;
- + semințe pt. presărat deasupra.
Se frământă aluatul (eu la mașina de pâine) și dacă e prea lipicios se mai adaugă 1 - 2 lg. de făină, apoi se lasă la dospit până își dublează volumul.
Se formează una sau două pâinici (împletite sau franzele simple), se lasă în tavă la dospit până își dublează volumul, se ung cu ou și se presară semințe, apoi se coc în cuptorul preâncălzit la 200⁰C pt. cca. 30 de min.
Și rezultatul:
Pufoșenia:
Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu