Pentru că am dorit să fac ceva nou din aluat dospit, am ales aceste rulouri cu scorțișoară care mi-au parfumat întreaga casă până s-au copt, iar după ce le-am scos din cuptor au dispărut imediat deoarece sunt delicioase!
Pt. aluat avem nevoie de:
- 500 gr. făină;
- 1 plic drojdie uscată;
- 100 gr. zahăr;
- o jumătate lgt. sare;
- 250 ml. lapte;
- 1 ou;
- 5 lg. ulei de floarea soarelui;
- 100 gr. unt moale;
- 100 gr. zahăr;
- 2 lgt. cu vf. scorțișoară;
- 20 - 30 gr. unt topit.
Se frământă aluatul și se lasă la dospit (la nevoie se mai adaugă o lg. de făină, trebuie să rezulte un aluat elastic și nelipicios).
Scorțișoara se pune peste zahăr
și se amestecă.
Aluatul se împarte în două părți din care se întind două foi dreptunghiulare.
Pe fiecare foaie se întinde jumătate din untul moale
și se repartizează câte jumătate din zahărul cu scorțișoară.
Foaia se rulează
și se taie așa:
Fiecare foaie se turtește în centru (eu am folosit o linguriță de melamină cu coada rotunjită).
Se pun într-o tavă tapetată cu hâtrie de copt,
se lasă la loc călduț cca. 15 min., apoi se ung cu unt topit
și se dau la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. 20 - 25 min.
După ce le-am scos din cuptor, le-am uns din nou cu unt topit.
De aproape o margine ca să vedeți cât de pufos e aluatul:
La grămadă :))
Și unul pt. voi:
Rețeta o am de pe forumul culinar.ro.
AAA acum stiu, deci de la tine venea parfumul de scortisoara. La cat de bine arata cred si eu ca au disparut repede!
RăspundețiȘtergereMulțumesc mult! Adevărul e că noi suntem fani scorțișoară, așa că nu aveau cum să supraviețuiască prea mult :))
RăspundețiȘtergereFoarte ingenios! Cred ca o sa incerc si eu reteta... imi place foarte mult cum arata! Spor la treaba
RăspundețiȘtergereMulțumesc! Să îmi spui cum ți-au ieșit! Te pup.
RăspundețiȘtergereMinunat, va multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergereMă bucur mult că îți place rețeta și te mai aștept în vizită!
RăspundețiȘtergere