Ingrediente:
- 550 gr. făină;
- 25 gr. drojdie proaspătă (sau un plic de drojdie uscată);
- 100 ml. ulei;
- 1 lgt. sare;
- 50 gr. unt;
- 2 ouă;
- 1 lg. zahăr;
- 50 ml. lapte călduț;
- + 1 albuș pt. uns;
- + semințe (mac, susan, chimen).
Se frământă aluatul, la nevoie se mai adaugă lapte (eu am mai pus cam o ceșcuță) și se lasă la dospit până își dublează volumul.
Se împarte aluatul în 12 bucăți, se modelează rotunde, se ung cu albuș de ou și se tăvălesc prin semințe, apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se crestează deasupra (sau nu)
și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 C pt. 30 - 35 de min.
Sunt foarte pufoase, iar interiorul se desface în fâșii.
Rețeta o am de pe forumul culinar.ro, o vastă sursă de inspirație pt. mine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu