Ingrediente:
- ardei iuți;
- oțet;
- apă;
- sare.
Ardeii iuți se spală și se așează cât mai înghesuiți în borcane. Se socotește ca lichidul să fie cam jumătate din volumul borcanelor cu ardei și se prepară astfel: se pune într-o cratiță o parte apă și una de oțet (de ex. la 500 ml. apă, 500 ml. de oțet), iar pt. fiecare litru de lichid, o lingură de sare. Amestecul se pune pe foc și se fierbe până dă bine în clocot, apoi se toarnă peste ardei (borcanul să fie așezat pe o bucată de fontă sau pe lama unui cuțit, ca să nu se spargă), după care se închide imediat cu capac (verificați ca borcanele să fie bine închise, să nu curgă).Gata!
Rețeta o am de la mama, și ea mare amatoare de ardei iuți :))
Eu conserv,dar nu din cei iuti tare.Iarna prin foarte bine.
RăspundețiȘtergereDa, iarna merg de minune lângă o ciorbiță! Nici soțul meu nu mânca ardei prea iuți, dar - treptat - am reușit să îl corup și pe el!
RăspundețiȘtergere