joi, 10 mai 2012

Dorayaki (clătite japoneze)

          Îmi plac mult aceste clătite deoarece se fac fără pic de ulei, sunt pufoase și în combinație cu dulceață sau sirop sunt delicioase!


          Ingrediente:
  • 200 gr. făină;
  • 1 lgt. praf de copt;
  • 4 ouă;
  • 100 gr. zahăr;
  • 4 lg. apă;
  • 2 lg. miere.
          Mod de preparare:
          Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul și se deschid la culoare.


Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt


și se amestecă.


Se adaugă apa


și se amestecă, apoi se adaugă mierea.


Aluatul obținut se dă la frigider pt. cel puțin 30 min.


          Se încinge o tigaie teflonată (nu se unge cu nimic) și se pune o jumătate de polonic de aluat în centru.


Când încep să apară bășici deasupra


se întoarce pe partea cealaltă cu o spatulă.


Clătita este gata când ambele fețe sunt maronii (aveți grijă că trec repede de la stadiul de maroniu la cel de ars!), iar marginile deschise la culoare.
          Eu le-am servit cu dulceață de cireșe și înghețată de banane.


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...