Avem nevoie de:
- 3 banane;
- 100 ml. lapte;
- 50 ml. smântână lichidă;
- 60 gr. zahăr;
- 1 lgt. zeamă de lămâie.
Laptele, smântâna și zahărul se pun într-un castron
și se amestecă bine până se topește zahărul.
Se adaugă bananele tăiate felii
și se pasează,
apoi se adaugă zeama de lămâie.
Se pornește aparatul de înghețată, se toarnă amestecul obținut înăuntru
și se lasă până capătă consistența dorită (la mine a durat cam 15 min.).
Am servit-o cu sirop de cireșe (din dulceață, producție proprie de vara trecută).
Rețeta o am de pe culinar.ro/forum. Se poate face și fără aparat de înghețată: după ce ați obținut crema de banane, puneți-o într-un vas la congelator și amestecați din jumătate în jumătate de oră (ca să nu facă ace de gheață).
reteta salvata! e o minune!
RăspundețiȘtergereMulțumesc! Pe căldurile astea îți merge direct la suflet!
RăspundețiȘtergere