miercuri, 9 mai 2012

Înghețată de banane

          Pt. că de curând mi-am cumpărat un aparat de făcut înghețată, tot experimentez diverse rețete și combinații, iar una care mi-a plăcut mult este aceasta:


          Avem nevoie de:
  • 3 banane;
  • 100 ml. lapte;
  • 50 ml. smântână lichidă;
  • 60 gr. zahăr;
  • 1 lgt. zeamă de lămâie.
          Mod de preparare:
          Laptele, smântâna și zahărul se pun într-un castron


și se amestecă bine până se topește zahărul.


Se adaugă bananele tăiate felii


și se pasează,


apoi se adaugă zeama de lămâie.
          Se pornește aparatul de înghețată, se toarnă amestecul obținut înăuntru


și se lasă până capătă consistența dorită (la mine a durat cam 15 min.).


          Am servit-o cu sirop de cireșe (din dulceață, producție proprie de vara trecută).


          Rețeta o am de pe culinar.ro/forum. Se poate face și fără aparat de înghețată: după ce ați obținut crema de banane, puneți-o într-un vas la congelator și amestecați din jumătate în jumătate de oră (ca să nu facă ace de gheață).

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...