Ingrediente:
- 200 gr. făină;
- 1 lgt. praf de copt;
- 4 ouă;
- 100 gr. zahăr;
- 4 lg. apă;
- 2 lg. miere.
Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul și se deschid la culoare.
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt
și se amestecă.
Se adaugă apa
și se amestecă, apoi se adaugă mierea.
Aluatul obținut se dă la frigider pt. cel puțin 30 min.
Se încinge o tigaie teflonată (nu se unge cu nimic) și se pune o jumătate de polonic de aluat în centru.
Când încep să apară bășici deasupra
se întoarce pe partea cealaltă cu o spatulă.
Clătita este gata când ambele fețe sunt maronii (aveți grijă că trec repede de la stadiul de maroniu la cel de ars!), iar marginile deschise la culoare.
Eu le-am servit cu dulceață de cireșe și înghețată de banane.
Rețeta o am de pe culinar.ro/forum.
Ce pufoseni, arata delicios. Primesc si eu una....
RăspundețiȘtergereMulțumesc! Păi tu vino la mine, iar eu imediat fac o porție de dorayaki!
RăspundețiȘtergere