Ingrediente:
- 100 gr. ciocolată (amăruie sau cu lapte);
- 200 gr. nutella (sau orice altă cremă de ciocolată de acest gen);
- 200 ml. frișcă;
- 200 ml. lapte;
- 50 gr. zahăr;
- esență de rom (facultativ).
Ciocolata, laptele și zahărul se pun într-o crăticioară
care se pune pe foc mic și se amestecă continuu până când se topește ciocolata.
Se adaugă crema de ciocolată și esența de rom,
se amestecă, apoi se lasă la răcit.
Frișca se bate
și se amestecă cu crema de ciocolată.
Crema obținută am turnat-o într-o caserolă de plastic
și am dat-o la congelator. Ca să fiu sigură că nu face ace de gheață, am scos din oră în oră înghețata din congelator și am bătut-o cu telul (de vreo 3 ori).
Rețeta o am de pe culinar, însă i-am adus ceva modificări. Are un gust fin, mult mai bun decât au înghețatele cu ciocolată din comerț, pe mine pur și simplu m-a cucerit, deși nu sunt o împătimită a ciocolatei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu