duminică, 19 octombrie 2014

Tort prințesă

          De mult timp voiam să încerc să fac un astfel de tort, iar ocazia s-a ivit de ziua nepoțicii mele, așa că nu am mai stat pe gânduri și am purces la treabă! Iată ce a ieșit:


          Nu am folosit o rețetă nouă, ci am combinat creme și blaturi care știam deja că-mi ies bine. Mai întâi am făcut două blaturi: cel de la tortul Pădurea Neagră pe care l-am copt în forma cu diametrul de 24 cm și blatul cu cappuccino pe care l-am copt într-o cratiță cu diametrul de aprox. 20 cm.


          Am tăiat ambele blaturi în câte 4 foi, iar de la cel cu cacao am folosit doar 2 foi. Am pus o foaie din blatul maro pe platou, l-am însiropat puțin, iar în jurul lui am pus pereții formei în care l-am copt.


          Am pus apoi un mousse de ciocolată cu lapte,


iar deasupra a doua foaie de blat ușor însiropată, după care l-am dat la frigider până ce am făcut a doua cremă.


          Crema de vanilie am făcut-o la fel ca pe mousse-ul de ciocolată, doar că nu am pus ciocolată, amidonul l-am înlocuit cu o budincă de vanilie, iar esența de rom cu esență de vanilie. Din carton am făcut un cerc cam de dimensiunile blatului cu cappuccino,l-am învelit în folie, l-am fixat pe tort cu scobitori și am turnat crema de vanilie


peste care am pus o foaie de blat cu cappuccino, am însiropat ușor și l-am dat la rece peste noapte.


          Pentru partea de sus a tortului am făcut crema cu cappuccino, am pus vreo 3 linguri pe tort,


apoi din nou foaie de blat căreia i-am tăiat un cerculeț la mijloc,


apoi iarăși cremă, iarăși blat și tot așa până am terminat toate foile de blat. Ultima foaie fiind cea de la baza blatului nu mi-a încăput în inelul de carton, așa că am fost nevoită să-l dau jos.


          Am dat tortul la rece pentru câteva ore, apoi am decupat partea de sus și cea de jos astfel încât să semene cu o fustă (sau mai degrabă un clopoțel :)) ).


Am frecat jumătate de pachet de unt, l-am amestecat cu crema de cappuccino rămasă și am îmbrăcat tot tortul într-un strat subțire din acest amestec, insistând mai ales acolo unde era expusă crema cu frișcă (pentru ca să nu se înmoaie pasta de zahăr).


          Am dat din nou tortul la rece, apoi i-am fixat păpușa (îmbrăcată și ea în pastă) și l-am îmbrăcat în pastă de zahăr. Mai întâi am făcut volănașele de jos, apoi am suprapus fășii din pastă de zahăr roz îndoite într-o parte ca să pară cute ale rochiei. Pe marginea platoului am pus numele cu litere decupate din pastă, fluturași și tot din pastă am făcut biluțe în care am înfipt lumânările.


          Un fluturaș mai de aproape:


          Portret :))



          În concluzie, nu a fost extrem de greu de făcut ci a necesitat doar ceva documentare înainte și multă, multă răbdare (mi-a luat cam 8 ore să-l ornez, dar oricum eu mă mișc cu viteza melcului). Briana a fost foarte încântată de el, la fel și toți adulții care l-au văzut, așa că eu mă declar mulțumită și abia aștept să mai fac unul!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...